top of page

 Permanent Hårborttagning med Diodlaser

Hårborttagning med Diod Laser

Soprano Ice Diod Laser som vi använder på kliniken är en av marknadens bästa laser maskin för permanent hårborttagning

Erbjudanden just nu: 
Paket Laser 3 valfria områden
60 minuter, 1 500 kr

Hårborttagning Laser Helkropp 5 områden
60 min 2500 kr


Hårborttagning Laser Armhålor
15 min 600 kr


Hårborttagning Laser Hela intim / brasiliansk
15 min 1200 kr


Hårborttagning Laser Hela ansiktet
15 min 800 kr 


Hårborttagning Laser Hela armar
20 min 1000 kr 


Hårborttagning Laser Hela ben
20 min 2000 kr 

 
 

Permanent hårborttagning med diod laser

Hårborttagning med diod-laser är den senaste tekniken inom hårborttagning och är en effektiv, snabb och säker metod för att uppnå ett permanent resultat. Det fungerar genom att laserljuset passerar genom huden och värmer upp pigment i håret. Värmen sprider sig därefter från håret ned till hårrötterna som värms upp till ca 70° Celsius och dör. Temperaturen i hårrötterna bestäms av laserljusets dos. För att uppnå ett optimalt resultat med minsta möjliga risk för biverkningar är det viktigt att anpassa dosen till hud- och hårfärgen. I jämförelse med andra hårborttagningsmetoder är risken för hudskada mycket liten, bland annat för att diod-laserns inbyggda kylsystem kyler ned huden under behandlingen.

ATT TÄNKA PÅ INFÖR HÅRBORTTAGNING MED LASER

För att uppnå bästa möjliga resultat finns det några direktiv som du bör följa inför och efter en laserbehandling:

  • Du bör avstå från att sola 2 veckor före samt efter behandling. Brun hud reducerar effekten av behandlingen och ökar risken för pigmentförändringar (pigmentförändringar efter behandling är dock mycket ovanligt och ses bara hos mindre än 1 % av våra patienter).

  • Håret ska rakas dagen före eller samma dag som behandlingen sker.

  • Vaxa, plocka eller blek ej håren fyra veckor före samt efter behandling. Lasern verkar nämligen endast på hårsäckar som innehåller hår.

SÅ FUNGERAR HÅRBORTTAGNING MED LASER

På Pro Laserklinik Örebro brukar vi räkna med 4-8 behandlingar för att uppnå optimal effekt. Anledningen till detta är att lasern bara kommer åt de aktiva hårsäckarna. Vilande hårsäckar saknar pigment och upphettas därför inte av laserpulserna. Hårborttagningen kan ta allt mellan några minuter till timmar beroende på vilka kroppsområden som behandlas.

De flesta patienter upplever laserpulserna som smärtfria, varma stick. Det inbyggda kylsystemet lindrar behandlingen. Vid behov kan vissa känsligare hudområden förbehandlas med bedövningssalva (Emla). Det bör passera 4-8 veckor mellan behandlingarna eftersom man måste vänta tills de vilande hårsäckarna blir aktiva igen. En del patienter kan uppleva att det efter några behandlingar ser ut som om de plötsligt fått mer hår. Förklaringen är att kvarvarande vilande hårsäckarna “aktiveras” av lasern snabbare än de skulle ha gjort utan behandling. Detta är faktiskt något positivt – då får vi enklare får bort dessa “nyaktiverade” hårsäckar vid nästa behandling!

EFTER HÅRBORTTAGNINGEN

Efter behandlingen får patienten normalt en viss hudrodnad och en liten svullnad. I vissa fall ses enstaka vattenblåsor som försvinner spontant inom 48 timmar. För att minimera risken för pigmentförändringar på huden efter laserbehandling är det viktigt att skydda behandlade kroppsdelar från solen. Detta gäller framför allt de 4-8 första veckorna efter behandling.

Hårtborttagning med Diodelaser: Produkter
bottom of page