top of page

Läppigmentering (permanent makeup läppar)

Vid tatuering av läppar lägger vi först en tunn läpplinje i ytterkant för att markera din egna läppkontur och göra läpparna mer symmetriska. Sedan skuggas färgen in mot dina egna läppar för att ge ett snyggt och naturligt resultat. Antingen med en lätt inskuggning eller helt ifyllda läppar, beroende på vilken behandling du väljer. Hållbarheten för en läpptatuering är ca 2 år. Påfyllning för att bibehålla färgen brukar behöva ske ca 1 år efter återbesök.

Hur går behandlingen till?

Du kan antingen boka en kostnadsfri konsultation separat eller ta konsultationen i samband med din behandling.

 

Du kommer att få en bedövningssalva som vi stryker på det området som ska pigmenteras. Denna salva ska värka mellan 15-30 minuter. Under denna tid kommer du att få sitta ned och vänta. Du kommer även att fylla i ett patientmedgivande gällande din hälsa, läsa på om hur behandlingen kommer gå till, vilka risker som finns och en signatur från dig där du ger oss ditt medgivande att utföra behandlingen. 

 

Efter att området blivit bedövat kommer du att träffa din behandlare som tar hand om dig. Vi kommer starta behandlingen med en före bild och därefter desinfektera huden och börja behandlingen med att hitta en symmetrisk och passande form för läppar. Att bestämma form kan ta allt ifrån femton minuter upp till en timme. Vi kommer inte att börja tatuera förrän du och terapeuten är överens och de är väldigt viktigt för oss att du som kund är 100 % nöjd med formen och färgen innan vi börjar tatuera. Efter vi har kommit överens om form kommer vi tillsammans att kolla på olika färger då vi tillsammans bestämmer oss för en färg som kommer att passa just dig.

 

Nu är förarbetet gjort, vilket är de viktigaste för oss att göra grundarbetet perfekt innan vi börjar tatuera. Du kommer få tid till att kolla dig i spegeln ett antal gånger så de känns tryggt och säkert för dig innan du får lägga dig i våra bekväma behandlingssängar. Vi kommer nu att starta tatueringsprocessen. Tatueringen utförs med en maskin. Om du upplever någon obekväm smärta så finns alltid mer bedövning att få. Känslan av utförandet är smärtfritt. Det finns alltid de som är mer känsliga än andra då är de bara att säga till och vi ska göra allt för att du ska få en så smärtfri upplevelse som möjligt.

 

Det tar ca 60-90 minuter att utföra själva tatueringen. När vi tatuerat klart kommer du och terapeuten gå igenom eftervården tillsammans så att som kund vet exakt hur du ska sköta din permanent makeup så bra som möjligt för att de ska läka på bästa möjliga sätt.

 

Om du tatuerat läpparna behöver du göra ett återbesök 6-8 veckor efter första besöket. Detta är på grund utav att ca 70 % av färgen kommer att blekna bort efter 7-14 dagar då läpparna bildar en väldigt tunn skorpa som faller av och i sin tur drar med sig en hel del av färgen. Då kan du uppleva att nästan all färg försvunnit, färgen kommer att synas mer under läkningens gång, men ett återbesök är väldigt viktigt.

 

En permanent makeup håller i ca 1-2 år. Efter ca 2 år har i vanliga fall allt bleknat bort.

För att tatueringen ska hålla sig fin så länge som möjligt så rekommenderar det att man utför en ompigmentering efter 6-12 månader och upprepar detta 1 gång per år.

12.webp
Pris nu 1000kr
Ordpris 2000kr
bottom of page